Házirend

Boglárka Vendégház - Mátraszentimre

Kedves Vendégeink!

A Vendégházba érkezés a foglalás első napján 14 órától lehetséges. A távozás napján 10 óráig kell elhagyni a Vendégházat.

Az itt tartózkodás ideje alatt kérjük, tartsák be a házirendet!

A bútorokat kérjük ne mozgassák el, azokat ne vigyék át másik helységbe! Ha mégis megtették,  távozásuk előtt kérem vigyék azt vissza eredeti helyére!

Nyársalás, bográcsozás, grillezés

Kérjük, hogy csak a kijelölt helyet használják erre a célra! a tűzifát az erdőből illetve a bejárati rész alatti fatárolóból vételezzék! Használják bátra a nyársbotokat, bográcsot és kerti grillezőt valamint a sütéshez, főzéshez szükséges eszközöket! Csak azt kérjük, hogy használat után mossák el az eszközöket és tegyék vissza a helyére! Mielőtt bemennének a házba mindig bizonyosodjanak meg róla, hogy a tűz már kialudt!

Károkozás

Az épületben illetve az épülethez tartozó eszközökben, bútorzatban okozott nem rendeltetésszerű használatból adódó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. Az ily módon okozott károkat meg kell téríteni!

Fűtés

A vendégházban elektromos hőpanelek biztosítják a meleget. Bármely elektromos készülék használata esetén be kell tartani az alapvető óvintézkedéseket a tűzesetek és a sérülések megelőzése érdekében.

A fűtőpanel levegőkivezető nyílásába nem kerülhet idegen tárgy, mert ez elektromos meghibásodást vagy tüzet okozhat.

A fűtőpanelhez tilos bútorokat és egyéb gyúlékony anyagokat közel helyezni, tilos azokat a fűtőpanelre ráteríteni, azokkal letakarni!

Ha kinyit egy ablakot vagy ajtót a hőmérséklet 40 másodpercen belül több mint 5 °C-kal csökken, így a fűtőpanel azonnal megpróbálja a beállított hőmérsékletet elérni, miközben az összes meleg máris kimegy az ablakon vagy ajtón, ezért kérjük, hogy a szellőztetés idejére illetve amíg az ajtó vagy ablak nyitva van, vegyék lejjebb a termosztátot!

Kérem, hogy a termosztátot, ne csak a hőmérséklet emelése érdekében használja! Ha melegük van, ha már lefekszenek aludni, illetve mielőtt távoznának a házból, kérem, hogy a termosztátokat vegyék lejjebb! Takarékoskodjanak!

Dohányzás

A dohányzás TILOS az épületben!

 

Háziállatok, házi kedvencek

Háziállatokat, kis kedvenceket a Boglárka Vendégházban NEM fogadunk! Kérjük, hogy ezt tartsák tiszteletben!

Sokan allergiások az állatszőrre, illetve elvből nem szeretnének olyan házban tartózkodni, ahol állatok is megfordulhatnak, nekik sem szeretnénk kellemetlenséget

Hulladék

A kommunális hulladékot a konyha – étkező helységben elhelyezett szemetesben gyűjthetik. Ha a tároló megtelt, a Vendégház kapujának közelében elhelyezett műanyag kukába kell üríteni. A kukák ürítése hétfő délelőtt történik. Kérjük, ha ezen a napon a Vendégházban tartózkodnak, legyenek szívesek a kukát a ház elé kitenni, majd az ürítést követően betenni!

A szelektív hulladék elhelyezésére sárga kukás zsákokat találnak.

Ételhulladék

Kérjük, hogy ételt ne dobjanak a kukába vagy a WC-be! Előfordul, hogy az elkészített vagy megvásárolt étel nem fogy el és már nem szeretnék haza vinni. Ebben az esetben hagyják azt a hűtőben vagy a konyhapulton, ahogyan a használt olajat, zsírt is.

A kidobott étel pazarlás és eldugíthatja a WC-t vagy a mosogatót, kellemetlenséget okozva a következő vendégnek és nekünk.

A megmaradt élelmiszer mások számára vagy a háziállatok etetésére még felhasználható.

„Élj maradéktalanul! 😊”

 

Köszönöm, hogy időt szánt a házirend elolvasására!

Kellemes pihenést kívánok!

 

Üdvözlettel: Iviczné Tóth Judit, Ivicz Boglárka és Ivicz András